DIY: koperen constructie voor keukenlampjes

Hi allemaal,

omdat we zo vaak vragen krijgen over onze keukenlampen, zal ik in deze blogpost uitgebreid uitleggen hoe we dit gemaakt hebben!

IMG_6956

Vaak zie je in keukens  2 identieke lampen boven de eettafel hangen. Dat vind ik erg tof (met name als het grote industriële lampen zijn), maar aangezien wij een verlaagd plafond hebben in de keuken, was ik bang dat dergelijke lampen te zwaar of te veel zouden zijn. En aangezien ik deze LAB lampjes van HK Living ook al tijden erg mooi vond, besloten we die boven de tafel te hangen.

Klein, subtiel, maar met meerdere bij elkaar een originele blikvanger. 

IMG_7006

Alleen: ik wilde eigenlijk géén 4 plafondkapjes. En óók geen 4 stekkers die weer ergens naartoe moesten leiden.

De oplossing: zelf een constructie maken waar de 4 snoeren in verdwijnen, zodat je slechts één gat in je plafond hebt. We gingen voor een koperen buis, die verkrijgbaar is in elke bouwwinkel. De plafondkapjes haalden we eraf en de snoeren wikkelden we gewoon om de buis heen, wat een leuk en speels effect geeft. (Sommige mensen vragen zich af wanneer ik de draden in de buis zal doen, maar dit is nou juist de bedoeling!)

Desktop69

De 4 uiteinden -die we met zwart tape aan elkaar hebben gemaakt- verdwijnen aan de bovenkant van de muurfitting. (Verwarrend woord, want hier zit de muurfitting dus aan plafond)

Desktop72

De koperen buis heeft een verloopring zodat je het geheel kunt draaien. Mochten we over een tijdje bijvoorbeeld de tafel een kwartslag willen verplaatsen, dan hangt de lamp er nog steeds mooi boven.

Desktop71

Ik moet eerlijk toegeven dat de meeste credits voor dit project naar Manlief gaan, maar hee: het bedenken ervan is ook een talent! Nu maar hopen dat koper niet slechts een trend, maar een blijvertje is :)

We zijn super tevreden met deze dimbare sfeermakers, thanks to Wonen met Lef !

IMG_7009

Advertenties

4 gedachtes over “DIY: koperen constructie voor keukenlampjes

  1. Hallo Inge,

    We willen zoiets ook maken maar zoeken een beetje naar de juiste buiskoppelingen en bevestiging aan het plafond. Op de afbeeldingen zien we een soort van contactdoos dat aan het plafond is geschroefd. Klopt dat of is het iets anders? Kun je me dat laten weten?

    • Hi, leuk dat het ook gaat proberen! Wij hebben een koperen pijp met aanverwanten gebruikt. De T-koppeling is vast gesoldeerd aan de buizen. De contactdoos is ingebouwd en de bedrading van de lampen zit met kroonsteentjes aan elkaar gekoppeld in de doos.
      Ik hoop dat je er iets mee kunt! Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s