Lichtplan

Hoi,

Leuk dat je weer meeleest!

Ik had allang 100 leuke blogs willen schrijven met mooi beeldmateriaal over betonnen aanrechtbladen/ groen in huis halen/ het gebruik van hout in de badkamer of een leuke DIY.

Maar helaas mensen: ik houd me op het moment vooral bezig met lichtknopjes en stopcontacten. Niet het meest spannende, maar wél superbelangrijk bij het inrichten van je huis.

Als je een bestaande woning koopt, heeft degene vóór jou hier allemaal over nagedacht. In ons geval, maken wij zelf ons hele lichtplan. En dat is een uitdagend klusje; je kunt de elektriciteit tenslotte maar één keer in je wanden wegwerken.

Ik vind het leuk om te bedenken in welke ruimte je welk licht nodig hebt. In de keuken hebben we bijvoorbeeld veel glas waardoor je overdag veel daglicht binnen hebt. Maar goede werkverlichting boven je aanrecht of kookeiland is onmisbaar. Net zoals goede sfeerverlichting in je eethoek. Zo ben ik per vertrek aan het rekenen hoeveel licht je nodig hebt en waar deze punten zouden moeten komen.

Bij de inrichting van een huis moeten werklicht (boven je bureau of aanrecht), sfeerlicht (in je zit- of eethoek) en algemeen licht (het licht dat je aanzet als je de deur binnen komt) goed in balans zijn. Ook is het aan te raden te spelen met verschillende hoogtes waar je lichtpunten komen. Het afwisselen van hanglampen, sta lampen of wandlampen maken een ruimte spannender dan wanneer je alleen plafondlampen zou gebruiken. Op die manier kun je optimaal gebruik maken van de hoogte van een ruimte.

foto (1)Schetsjes voor het aanleggen van de lichtpunten

Naast de bezigheden voor ons eigen huis, mocht ik laatst ook meedenken met de inrichting van een pop-up restaurant én komt er een leuke workshop aan die ik ga geven! Genoeg te doen dus, maar die leuke blogs houd je nog van me tegoed!

Enneh.. mocht je zelf ooit hulp nodig hebben bij het maken van een lichtplan: je weet me te vinden! ~Inge

Advertenties

2 gedachtes over “Lichtplan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s